Nu știi ce să mai mănânci de post? Cartofii zdrobiți cu sos de usturoi și avocado te vor cuceri de la prima degustare.
1 kg cartofi, fierți
2-3 linguri ulei
1 mână de pătrunjel tocat
usturoi pudră, după gust
sare
piper
CITEŞTE ŞI: Cele mai bune GOGOȘI de post /REȚETE SIMPLE
Vei vrea să mănânci zilnic sfeclă roșie: Șase beneficii extraordinare pentru sănătate
1 avocado copt
2 căței de usturoi, zdrobiți
½ lingură zeamă de lămâie
1 lingură maioneză vegetală, opțional
sare
piper
Așezi cartofii într-o tavă tapetată și îi zdrobești ușor cu ajutorul unei linguri de lemn. Îi stropești cu ulei și presari usturoi pudră, sare și piper, după gust, recomandă clickpoftabuna.ro. Îi dai la cuptorul încins la 220 °C în jur de 25-30 de minute.
Dai la blender fructul de avocado sau îl pasezi bine până obții o pastă. Amesteci cu usturoiul, zeama de lămâie, maioneza, sare și piper, după gust până la omogenizare. Servești cartofii cu sos și pătrunjel.